“Quan una gran dona cau

amb ella sempre en cauen dos més:

la que la segueix buscant en la gent que s’hi assembla

i la que observa a la que no la deixa d’enyorar.”

 

Publicat per Bromera, Quan els grans arbres cauen és un poemari “de sorpreses, de moments que fulguren i ens recorden que la poesia és la llibertat de dir coses que siguen alhora inesperades, emotives i, per què no, divertides”.

Amb aquestes paraules del poeta mallorquí Miguel Àngel Llauger es descriu l’obra de l’escriptora Àngels Gregori (Oliva, 1985). El poemari va obtenir l’any passat el Premi Vicent Andrés Estellés Poesia de Burjassot i convida a endinsar-se en versos amb temàtiques diferents. L’escriptora valenciana és llicenciada en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada per la Universitat de Barcelona. Amb dèneu anys va crear el Festival Internacional de Poesia d’Oliva, i des de llavors, cada any dirigeix l’organització d’aquest certamen. L’any 2007 va guanyar el premi Ausiàs March de Poesia de Gandia, amb Llibre dels Brandàlies. En 2010, va rebre el premi l’Alfons el Magnànim de Poesía per New York, Nabokov & Bicicletes. I en 2013, va rebre el premi de Poesia dels Jocs Florals de Barcelona amb el poemari Quan érem divendres. La seua obra ha sigut inclosa en diverses antologies de poesia i ha sigut traduïda a diversos idiomes, com l’italià, el castellà, el francès, el croat i l’asturià.

El títol Quan els grans arbres cauen fa referència al poema When great trees fall de l’americana Marguerite Annie Johnson, més coneguda com Maya Angelou (Misuri, 1928-Carolina del Nord 2014). Maya Angelou, escriptora i defensora dels drets civils estatunidencs, va descriure el pes de la segregació racial durant la seua infantesa i adolescència en I Know Why the Caged Bird Sings. Es va convertir en un referent per als afroamericans, les feministes i els defensors de les llibertats afectives i sexuals.

 

 

Iniciar sessió

o    

No recordes les teues dades?

Create Account