Presentem els últims títols que tancaran la temporada 2021

El club de lectura virtual Full de Lectura, de la Fundació FULL – Fundació pel Llibre i la Lectura, amb el recolzament de la Generalitat Valenciana dins del Pla Valencià de Foment del Llibre i la Lectura (2017-2021), enceta la recta final de la temporada 2021 amb Matèria de Bretanya, de Carmelina Sánchez-Cutillas, Noruega, de Rafa Lahuerta, i el recull de treballs de l’alumnat de les universitats valencianes guardonats en el Concurs Universitari de Narrativa Curta en Valencià 2021, Fundació Sambori. Tres nous títols que completen l’extensa i variada proposta de lectures que s’han compartit al llarg de l’any en el club virtual.

De juliol a setembre, i tot coincidint amb la declaració de Carmelina Sánchez-Cutillas com a Escriptora de l’Any 2020-2021 per part de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, en Full de Lectura compartirem Matèria de Bretanya. L’autora revela en aquesta obra, editada per Tres i Quatre, el món d’Altea en els anys de la seua infantessa. Escrit amb un llenguatge clar i intens, ocupa un lloc preferent en la recuperació de la cultura i la llengua valenciana. Durant aquests mesos, ens endinsarem en la vida i obra de l’autora i compartirem virtualment articles, entrevistes i materials audiovisuals que envolten aquest llibre premiat l’any 1975 amb el premi Andròmina de narrativa.

A la tornada de l’estiu, de setembre a octubre, llegirem Noruega, de Rafa Lahuerta i publicat per Llibres de la Drassana. Un llibre que viatja als budells d’una València desapareguda, la dels anys 80-90 i que es presenta com “un cant definitiu de dolor i d’amor a València”. Les lectores i lectors podran descobrir a través de materials i peces audiovisuals tot el que envolta a aquesta obra guardonada amb el Premi Lletraferit de Novel·la 2020.

Amb el recull de treballs de l’alumnat de les universitats valencianes guardonats en el Concurs Universitari de Narrativa Curta en Valencià 2021, de la Fundació Sambori, i que compartirem d’octubre a novembre, es completen els títols d’una temporada on s’han llegit llibres de tots els gèneres, novel·la, assaig i, fins i tot, traduccions de grans clàssics de la literatura universal.

En aquesta temporada, el club ha llegit la traducció de Carme Manuel de l’obra Prosèrpina de Mary Shelley (Vincle Editorial), Vides desafinades de Xavier Aliaga (Andana Editorial), L’altra banda de la muntanya de Minna Salami, traduïda per Octavio Gil (Sembra Llibres) i Els silencis del carrer de l’Arc d’Elena Fora (Onada Edicions).

Iniciar sessió

o    

No recordes les teues dades?

Create Account