S'ha creat les respostes del fòrum

S'està mostrant 15 entrades - de la 1 a la 15 (d'un total de 62)
 • Autor
  Entrades
 • #14578
   Full de Lectura 
  Gestor de comptes

  Bon dia! Gràcies per compartir la teua opinió! Si vols en aquest enllaç (https://fulldelectura.com/libros/i-tu-sols-tu/forum/topic/la-banda-sonora-del-llibre-i-tu-sols-tu/) pots trobar totes les cançons del llibre.

  I què és el que més t’ha enganxat a la lectura? Què t’han semblat els personatges?

  #14575
   Full de Lectura 
  Gestor de comptes

  En aquest vídeo Isabel Canet ens llig part de la introducció del llibre. I també ens conta els motius d’aquest homenatge a la música valenciana i als seus músics:

  I per a tu, què és una cançó?

  I per a tu, què és una cançó? 🎼🎷🎸🎧Entra i participa: https://fulldelectura.com/libros/i-tu-sols-tu/Fundació FULL – Fundació pel Llibre i la Lectura Sembra Llibres Institut Valencià de Cultura GVA

  Publicada por FULLdelectura en Miércoles, 4 de diciembre de 2019

  #14521
   Full de Lectura 
  Gestor de comptes

  Compartim l’article del periodista Toni Mollà:

  “Ben mirat, no deu haver estat fàcil d’escriure aquest llibre que repassa una història tràgica, inhumana, dura i eixuta des de la primera ratlla –quan un científic austríac presoner dels russos confessa la seua militància en les files nazis i l’expansionisme ari. Una confessió que, a poc a poc, et submergeix en unes autojustificacions del supremacisme biologista per banda del científic que et fan vindre un ois no només metafòric.”

  L’esperit del temps

  #14452
   Full de Lectura 
  Gestor de comptes

  I per ací, l’entrevista que li van fer a l’autor en Plaer de ma vida:

  https://www.ivoox.com/la-germandat-complot-contra-les-dones-a-plaerdemavida-audios-mp3_rf_26761629_1.html

  #14446
   Full de Lectura 
  Gestor de comptes

  “La victòria del masclisme és haver convertit el feminisme en caricatura -diu Miró-. Això ha sigut així durant dècades, i potser ara comencen a canviar les coses, però no n’hi ha prou. Fa uns anys, declarar-se feminista no tenia el mateix prestigi que ser ecologista. S’associava a una cosa de dones friquis, lletges i masculinitzades”.

  Entrevista completa aquí.

  Diu Miró que fa uns anys declarar-se feminista s’associava a “una cosa de dones friquis, lletges i masculinitzades” i, en l’actualitat, sembla que està inclús “de moda”.

  Què opineu? Sempre us heu autodefinit com a feministes? Què en penseu de polítics i mitjans de comunicació que s’anomenen “feministes”?

  #14441
   Full de Lectura 
  Gestor de comptes

  Com per exemple, aquesta entrevista que li van fer a l’autor.

  https://www.ivoox.com/entrevista-a-david-miro-autor-la-germandat-audios-mp3_rf_27248490_1.html

  #14437
   Full de Lectura 
  Gestor de comptes

  Us deixem per ací un vídeo de l’autor llegint un dels paràgrafs clau del llibre!

  https://www.facebook.com/FULLdelectura/videos/375573836718735/?notif_id=1567690044036247&notif_t=page_post_reaction

  #14406
   Full de Lectura 
  Gestor de comptes

  Moltes gràcies Merxe!! Que curiós tot! No es pot dir que és una novel·la històrica, però sí que compta amb moltes referències reals que enriqueixen la lectura i també el nostre coneixement sobre la ciutat que ens envolta.

  Gràcies per compartir!

  #14405
   Full de Lectura 
  Gestor de comptes

  A mi també va ser el relat torrencial i el joc entre la primera i la tercera persona el que primer em va sobtar del llibre. I molt gratament com tu dius! Al llarg de les pàgines es llig i s’entén perfectament tot el pensament i les inquietuds del jove Narcís. Ja ens diràs!!!

  #14393
   Full de Lectura 
  Gestor de comptes

  “Carrer de la Pau Parterre Glorieta semàfors dels jutjats, frenada en sec i els dos a terra somrius i et bese a la dreta govern militar i el tio amb metralleta que ens mira molt mal. Quantes vegades va cantar-la amb ràbia, tenia dèsset anys només, que ingenu, que estúpid, que convençut que un dia voria aquell convent sense bandera monàrquicocentralista a la façana i convertit en biblioteca o en museu o en sala de concerts (…)”

  Aquesta és molt fàcil… A quina cançó es fa referència en aquest paràgraf?

  #14389
   Full de Lectura 
  Gestor de comptes

  Per exemple, en la pàgina 40 del llibre es fa referència a una fotografia d’una vaca damunt d’un vagó de tren envoltat d’aigua després que es trencara la pressa de Tous.

  Deixe per ací una peça que he trobat interessant on està la fotografia citada i altres curiositats com la portada de LAS PROVINCIAS d’aquell dia:

  La historia de un pueblo.. la historia de mi pueblo

  #14383
   Full de Lectura 
  Gestor de comptes

  Quines són les dificultats de ser jove escriptor i en valencià?:
  CARLES FENOLLOSA: Primer, com a persona que li agrada escriure, les dificultats que em trobe o no, són les mateixes que qualsevol persona del món en qualsevol idioma i edat: posar les paraules justes al que vols dir i que quede bonic. L’idioma o l’edat, a l’hora d’escriure no és cap dificultat afegida en eixe sentit. El problema és que allò que escrius siga llegit i escampat. Quan una persona tria una llengua tria un mercat, unes circumstàncies i allò que comporta socialment es pot valorar. A l’hora descriure no hi veig cap dificultat afegida; a l’hora de publicar i ser llegit és on apareixen dificultats. És a dir, tal vegada per publicar no en son tantes, les dificultats: n’hi ha, d’opcions, d’estils i d’editorials. Allò difícil és fer-se llegir, l’abast on arriba la teua obra ja siga un llibre de cuina, premsa digital o una novel·la. Les xifres és el tema complicat.

  Tota l’entrevista:

  Carles Fenollosa: «Si Toni Cantó llegira el meu llibre li esclatarien uns quants tòpics en les mans»

  #14378
   Full de Lectura 
  Gestor de comptes

  -Què vol dir el títol del llibre: Narcís o l’onanisme?
  CARLES FENOLLOSA: El títol està relacionat amb la novel·la Ícar o la impotència d’Artur Perucho. Va ser escrita en el marc de la segona República, l’any 1929. L’autor la va escriure a París i tracta sobre les frustracions d’un jove que pretén trobar l’equilibri però no ho aconsegueix, seguint el mite grec d’Ícar. El títol de Narcís o l’onanisme va ser obra de Josep Piera que després de llegir el manuscrit de la novel·la va pensar que podía anomenar-la seguint els passos de Perucho. ‘Narcís’ perquè és el protagonista del llibre i ‘l’onanisme’ per eixa manera que té el personatge de pegar-li voltes a tot.

  La novel·la acaba d’ésser recuperada per edicions Alfons el Magnànim, que ha reeditat la peça perquè es puga tornar a llegir quasi un segle després ja que era molt difícil de trobar.

  TOTA L’ENTREVISTA EN CULTURPLAZA:
  https://valenciaplaza.com/carles-fenollosa-els-valencians-hauriem-davancar-sense-renunciar-al-que-som

  #14374
   Full de Lectura 
  Gestor de comptes

  L’últim paràgraf de l’entrevista diu això:

  “Abans de marxar li pregunte quin és aquell llibre que el seu protagonista busca desesperadament per totes les llibreries de vell de València. “Vaig pensar que no calia dir-ho…” Dubta i finalment em confessa que és Els treballs perduts de Joan Francesc Mira. És un bonic homenatge, sens dubte. Vull saber si aquest li ha fet algun comentari i em diu que no. Mentre baixe les costerudes escales d’aquell piset de Benimaclet, pense en la soledat infinita del corredor de fons.”

  Algú ha llegit ‘Els treballs perduts’ de Joan Francesc Mira? Sabíeu que era el llibre que Narcís busca desesperadament?

  #14352
   Full de Lectura 
  Gestor de comptes

  El fragment d’aquest text correspon al relat ‘Anècdota’ de la pàgina 17. Potser és un dels més curts (únicament ocupa dues pàgines), però directe i sorprenent.
  Ja ens contaràs què et sembla i benvinguda al club!!

S'està mostrant 15 entrades - de la 1 a la 15 (d'un total de 62)