Mercé Viana és una de les escriptores valencianes més prolífiques, amb mig centenar d’obres publicades, bona part de les quals han estat dirigides al públic infantil i juvenil. Ha estat guardonada amb diversos premis literaris, entre els quals podem destacar el Premi Samaruc al millor llibre infantil de l’any, que ha guanyat en dues ocasions. Amb ‘Les dones invisibles’ va guanyar el Premi Benvingut Oliver de Navarrita Juvenil de l’Ajuntament de Catarroja, el 2017.

Des de 1970 forma part dels moviments de renovació pedagògica i s’especialitza en didàctica de la llengua per la Universitat Complutense de Madrid. Treballa en les diverses etapes de l’educació, des de l’escola infantil fins a la universitat. Fa cursos de formació del professorat i conferències diverses sobre l’educació on promou el treball en equip i el canvi en la manera d’ensenyar per tal d’aconseguir una escola millor.

Ha dirigit la revista pedagògica Espais Didàctics i ha rebut diversos premis d’innovació educativa de la Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana. En el camp educatiu, té publicats més des seixanta obres entre llibres de text, quaderns de comprensió lectora i altres materials didàctics.

Quan s’inicia en l’àmbit literari amb la voluntat d’incidir en l’aprenentatge de l’alumnat s’adona de les mancances de literatura en valencià per a infants i decideix escriure’n.

Iniciar sessió

o    

No recordes les teues dades?

Create Account