La nit del Barri del Carme

El tema conté 4 respostes, té 4 opinions, i s'ha actualitzat per última vegada el  Arnpress fa 1 any, 6 mesos.

 • Autor
  Entrades
 • #14168
   Full de Lectura 
  Gestor de comptes

  Diu Toni Mollà que la primera vegada que va entrar al Barri del Carme, a finals dels anys 70, va caure “literalment de tòs”:

  “La nit del Barri del Carme era un món en què l’estrany era jo. L’exploració dels seus cafès va esdevenir una activitat addictiva, un programa complet de reeducació general bàsica. Aprovat amb profit gràcies a la insistència d’alguns mestres veterans. Malgrat la metamorfosi d’aquell barri, encara avui, de tant en tant, m’agrada de passejar-hi sense rumb com si hi arribara per primera vegada (…)”

  Què en queda d’aquella nit del barri del Carme? Com ha canviat aquest barri de València?

  #14169
   Full de Lectura 
  Gestor de comptes

  Compartim aquest article de Paco Cerdà sobre la València cultural i política dels anys 70 i 80:

  Los dueños de los locales míticos de los años 70 y 80, donde florecieron las tertulias de Valencia y se cocieron las posiciones sociales más avanzadas, evocan el cambio que se gestó en torno a sus mesas

  https://www.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2013/03/03/transicion-tertulia/978674.html

  #14175
   Arnau de la Safor 
  Participant

  A causa de la meua joventut no he pogut conéixer eixe món literari. En l’actualitat servix per a passejar i redescobrir València constament. La nit pertany als estudiants Erasmus, sobretot guiris i xinesos!

  #14178
   Laura 
  Participant

  A mi em pasa el mateix, no vaig conéixer el barri del Carme com descriu Toni, però m’ha semblat molt interessant la descripció que fa. Ens permet viatjar a uns temps on no tot eren guiris…

  #14184
   Arnpress 
  Participant

  Encara hui, per a una persona de fora de València, el Carme pareix amagar una vida nocturna un tant alternativa respecte d’altres zones que segueix afegint una riquesa cultural. Ara bé, és inevitable que si es gentrifica en perda, de riquesa… Passegem-hi a la recerca del no res, mentre dure!

S'està mostrant 5 entrades - de la 1 a la 5 (d'un total de 5)

Heu d'iniciar sessió per repondre a aquest tema.

Iniciar sessió

o    

No recordes les teues dades?

Create Account