Material, documentació, articles…

Este debate contiene 7 respuestas, tiene 4 mensajes y lo actualizó  Luna hace 2 meses, 1 semana.

 • Autor
  Publicaciones
 • #14371
   Full de Lectura 
  Jefe de claves

  En aquest ‘fil’ del club compartirem entrevistes, ressenyes, articles d’opinió, etc. que aporten vessants interessants del llibre.

  Comencem amb una del periodista Martí Domínguez, resultat d’una entrevista que li va fer a l’autor de la novel·la, Carles Fenollosa:

  https://www.eldiario.es/cv/val/refugi_lletres/Marti_Dominguez-cau_de_lletres_6_868673125.html

  #14373
   Llegidora 
  Participante

  Jo vaig començar a llegir el llibre després de trobar-me per casualitat aquesta interessant entrevista de Martí Domínguez.

  #14374
   Full de Lectura 
  Jefe de claves

  L’últim paràgraf de l’entrevista diu això:

  «Abans de marxar li pregunte quin és aquell llibre que el seu protagonista busca desesperadament per totes les llibreries de vell de València. “Vaig pensar que no calia dir-ho…” Dubta i finalment em confessa que és Els treballs perduts de Joan Francesc Mira. És un bonic homenatge, sens dubte. Vull saber si aquest li ha fet algun comentari i em diu que no. Mentre baixe les costerudes escales d’aquell piset de Benimaclet, pense en la soledat infinita del corredor de fons.»

  Algú ha llegit ‘Els treballs perduts’ de Joan Francesc Mira? Sabíeu que era el llibre que Narcís busca desesperadament?

  #14375
   Llegidora 
  Participante

  Doncs aquest no l’hem llegit. Sempre és interessant que et recomanen una nova lectura, però quan ho fa un personatge de novel·la…, va a la llista de futures lectures, segur!

  #14378
   Full de Lectura 
  Jefe de claves

  -Què vol dir el títol del llibre: Narcís o l’onanisme?
  CARLES FENOLLOSA: El títol està relacionat amb la novel·la Ícar o la impotència d’Artur Perucho. Va ser escrita en el marc de la segona República, l’any 1929. L’autor la va escriure a París i tracta sobre les frustracions d’un jove que pretén trobar l’equilibri però no ho aconsegueix, seguint el mite grec d’Ícar. El títol de Narcís o l’onanisme va ser obra de Josep Piera que després de llegir el manuscrit de la novel·la va pensar que podía anomenar-la seguint els passos de Perucho. ‘Narcís’ perquè és el protagonista del llibre i ‘l’onanisme’ per eixa manera que té el personatge de pegar-li voltes a tot.

  La novel·la acaba d’ésser recuperada per edicions Alfons el Magnànim, que ha reeditat la peça perquè es puga tornar a llegir quasi un segle després ja que era molt difícil de trobar.

  TOTA L’ENTREVISTA EN CULTURPLAZA:
  https://valenciaplaza.com/carles-fenollosa-els-valencians-hauriem-davancar-sense-renunciar-al-que-som

  #14380
   Teresa 
  Participante

  Jo no he llegit Els treballs perduts ni Ícar o la impotència de Perucho però ara els tinc pendent, com sempre passa com quan et parlen en un llibre d’un altre com un referent important, que l’afegeixes al llistat de pendents.
  Lectures enfilades

  • Esta respuesta fue modificada hace 2 meses, 1 semana por  Teresa.
  • Esta respuesta fue modificada hace 2 meses, 1 semana por  Teresa.
  #14383
   Full de Lectura 
  Jefe de claves

  Quines són les dificultats de ser jove escriptor i en valencià?:
  CARLES FENOLLOSA: Primer, com a persona que li agrada escriure, les dificultats que em trobe o no, són les mateixes que qualsevol persona del món en qualsevol idioma i edat: posar les paraules justes al que vols dir i que quede bonic. L’idioma o l’edat, a l’hora d’escriure no és cap dificultat afegida en eixe sentit. El problema és que allò que escrius siga llegit i escampat. Quan una persona tria una llengua tria un mercat, unes circumstàncies i allò que comporta socialment es pot valorar. A l’hora descriure no hi veig cap dificultat afegida; a l’hora de publicar i ser llegit és on apareixen dificultats. És a dir, tal vegada per publicar no en son tantes, les dificultats: n’hi ha, d’opcions, d’estils i d’editorials. Allò difícil és fer-se llegir, l’abast on arriba la teua obra ja siga un llibre de cuina, premsa digital o una novel·la. Les xifres és el tema complicat.

  Tota l’entrevista:

  Carles Fenollosa: «Si Toni Cantó llegira el meu llibre li esclatarien uns quants tòpics en les mans»

  #14391
   Luna 
  Participante

  Ens apuntem la proposta de lectura!

Viendo 8 publicaciones - del 1 al 8 (de un total de 8)

Debes estar registrado para responder a este debate.

Inicia Sessió amb el teu usuari i contrasenya

o    

Ha oblidat les seues dades?

Create Account