El joc de les referències

El tema conté 5 respostes, té 2 opinions, i s'ha actualitzat per última vegada el  Full de Lectura fa 1 any, 7 mesos.

 • Autor
  Entrades
 • #14388
   Full de Lectura 
  Gestor de comptes

  Com va la lectura? Les persones que han obert les pàgines de Narcís o l’onanisme hauran descobert fets històrics curiosos que volem anar compartint en aquest FIL del CLUB.

  Us animem a endinsar-vos en la recerca de les referècies i compartir per ací els resultats!!

  #14389
   Full de Lectura 
  Gestor de comptes

  Per exemple, en la pàgina 40 del llibre es fa referència a una fotografia d’una vaca damunt d’un vagó de tren envoltat d’aigua després que es trencara la pressa de Tous.

  Deixe per ací una peça que he trobat interessant on està la fotografia citada i altres curiositats com la portada de LAS PROVINCIAS d’aquell dia:

  La historia de un pueblo.. la historia de mi pueblo

  #14393
   Full de Lectura 
  Gestor de comptes

  “Carrer de la Pau Parterre Glorieta semàfors dels jutjats, frenada en sec i els dos a terra somrius i et bese a la dreta govern militar i el tio amb metralleta que ens mira molt mal. Quantes vegades va cantar-la amb ràbia, tenia dèsset anys només, que ingenu, que estúpid, que convençut que un dia voria aquell convent sense bandera monàrquicocentralista a la façana i convertit en biblioteca o en museu o en sala de concerts (…)”

  Aquesta és molt fàcil… A quina cançó es fa referència en aquest paràgraf?

  #14402
   Merxe 
  Participant

  A la pàgina 23 Narcís fa referència a Berenguer Mercader com home destacat de la Ciutat de València, durant el segle XV. Pareix que en aquells temps ja existien tertúlies sobre literatura on participaven mestres, jurats i eclesiàstics per als texts religiosos, i burgesos i aristòcrates en altres lectures, es reunien per tal de fer “parlaments” i, per tant, llegir i barallar-se ininterrompudament. Vos deixe l’enllaç que fa un meravellós recorregut per carrers i edificis històrics de València amb els personatges valencians rellevants de la cultura de l’època.

  https://elpais.com/ccaa/2014/06/18/quadern/1403080957_005421.html

  #14404
   Merxe 
  Participant

  Entre les referències literàries, a la pàgina 51 Narcís comenta que en la majoria de les novel.les els personatge són cultes o vent de llegra, amb poques excepcions, milana bonita, milana bonita…són les paraules d’un dels protagonistes de la novel.la Los Santos Inocentes, de Miguel Delibes, aquest sí que és un llibre sobre els oblidats, de l’Espanya profunda, camperols ser ils sota els tracte humiliant i capritxós del “señorito del cortijo”.
  A la pàgina 58, en la visita de Narcís a la ciutat d’Alacant, el carrer de la terrassa on s’atura per a beure un gintònic abans de l’entrevista amb la presidenta, recorda a l’investigador Terratrèmol, detectiu fictici que tenia una oficina al mateix carrer i al final del llarg paràgraf de la pàgina Carles Fenollosa escriu “si Alacant fora una cançó seia un blues, senyora”. És una referència directa a l’obra Alacant blues de Mariano Sánchez Soler, escriptor i periodista d’aquesta ciutat.

  #14406
   Full de Lectura 
  Gestor de comptes

  Moltes gràcies Merxe!! Que curiós tot! No es pot dir que és una novel·la històrica, però sí que compta amb moltes referències reals que enriqueixen la lectura i també el nostre coneixement sobre la ciutat que ens envolta.

  Gràcies per compartir!

S'està mostrant 6 entrades - de la 1 a la 6 (d'un total de 6)

Heu d'iniciar sessió per repondre a aquest tema.

Iniciar sessió

o    

No recordes les teues dades?

Create Account