Material, documentació, articles…

El tema conté 3 respostes, té 3 opinions, i s'ha actualitzat per última vegada el  Merxe fa 11 mesos, 1 setmana.

 • Autor
  Entrades
 • #14520
   Full de Lectura 
  Gestor de comptes

  En aquest fil esteu convidades a compartir material que puguen ser interessants com articles, entrevistes, documentació…

  #14521
   Full de Lectura 
  Gestor de comptes

  Compartim l’article del periodista Toni Mollà:

  “Ben mirat, no deu haver estat fàcil d’escriure aquest llibre que repassa una història tràgica, inhumana, dura i eixuta des de la primera ratlla –quan un científic austríac presoner dels russos confessa la seua militància en les files nazis i l’expansionisme ari. Una confessió que, a poc a poc, et submergeix en unes autojustificacions del supremacisme biologista per banda del científic que et fan vindre un ois no només metafòric.”

  L’esperit del temps

  #14523
   Sulitorrr 
  Participant

  Hola! Deixe ací l’enllaç a la tribuna del número 102 de la revista Mètode (de la qual Martí Domínguez és el director), a càrrec de Christian Ingrao, historiador del nazisme. Trobe que en poques paraules deixa clares moltes coses…

  «… el rebuig radical a treballar per a l’Estat nazi només va implicar una ínfima part de científics: menys de l’1 % dels graduats universitaris va renunciar al seu lloc arran del Machtergreifung1, el que implica que el 99 % del professorat universitari va continuar la seua feina, en institucions on la nazificació és un fet reconegut.»

  Nazisme, ciència i utopia

  #14526
   Merxe 
  Participant

  Ciència i nazisme
  Introducció al monogràfic de Martí Domínguez
  “Reflexió…com és que ments formades, i d’una vàlua científica excepcional, foren abduïdes pels postulats del nazisme. Uns fets que ens haurien de posar alerta al davant del ressorgiment de moviments totalitaris i ultradretans al món, i així redoblar esforços per tal de combatre’ls des del primer moment.”
  Després de les últimes eleccions generals, igual arribem amb retard…

S'està mostrant 4 entrades - de la 1 a la 4 (d'un total de 4)

Heu d'iniciar sessió per repondre a aquest tema.

Iniciar sessió

o    

No recordes les teues dades?

Create Account