I vosaltres, què en penseu?

El tema conté 1 resposta, té 2 opinions, i s'ha actualitzat per última vegada el  Merxe fa 11 mesos.

 • Autor
  Entrades
 • #14531
   Full de Lectura 
  Gestor de comptes

  Ens apropem en aquesta conversa amb Marisa Bolta al llibre del mes: “L’esperit del temps, de Martí Domínguez, és un intent molt reeixit de respondre a la pregunta que milers de persones s’han fet”.

  Una conversa amb Marisa Bolta sobre L'esperit del temps

  Ens apropem en aquesta conversa amb Marisa Bolta al llibre del mes de #FULLdelectura: "L'esperit del temps, de Martí Domínguez, és un intent molt reeixit de respondre a la pregunta que milers de persones s'han fet".Volem conéixer la teua opinió, entra en el club virtual i participa: https://fulldelectura.com/libros/

  Publicada por FULLdelectura en Viernes, 15 de noviembre de 2019

  #14535
   Merxe 
  Participant

  Jo tampoc puc entendre com tot un poble va poder justificar, recolçar i planificar la deportació i assassinat de milions de persones sota l’argument de no ser de la raça ària, raça que consideraven superior. Pot ser perquè els fets es vam produir a Europa, ens resulta difícil assimilar que l’holocaust haja sigut ací perquè considerem que aquest continent es regeix pels valors democràtics i els drets humans. Tanmateix, tan abans com després exterminis de poblacions s’han succeït tan a Europa com a altres continents. No aprenem. No acabem de conèixer quines són les circumstàncies en que ciutadans amb consciència permeten i participen d’aquest tipus de genocidis.
  La novel.la intenta descriure algunes d’aquestes possibles circumstàcies: la necessitat de reparació que cercava el poble alemany després de les humiliacions del Tractat de Versalles i la cerca de la venjança i del sentiment patriòtic, la sensació de pertanyer al grup dels elegit amb un objectiu superior i místic, els beneficis personals que s’obtenen en “fer desaparéixer” als que ocupen en la societat el lloc al qual penses que tens més dret, …suren sobre la xenofòbia, el racisme, la violència més cruenta i la instauració del terror.
  Cal fer un important treball de memòria històrica entre les noves generacions per a intentar evitar que això torne a passar. Crec que ha Espanya, no ha hagut un compromís seriós al respecte, per això molts ciutadans se senten atrets per les consignes feixistes més bàsiques, oblidant la nostra part més humana

S'està mostrant 2 entrades - de la 1 a la 2 (d'un total de 2)

Heu d'iniciar sessió per repondre a aquest tema.

Iniciar sessió

o    

No recordes les teues dades?

Create Account