Novel.la, assaig, memòria o reportatge

El tema conté 2 respostes, té 2 opinions, i s'ha actualitzat per última vegada el  Full de Lectura fa 2 anys, 8 mesos.

 • Autor
  Entrades
 • #13690
   Full de Lectura 
  Gestor de comptes

  Vos oferim el primer material audiovisual de “Les quatre vides de l’oncle Antoine”. Hem parlat amb el poeta Ramon Ramon, qui coneix molt bé l’obra literària i periodística de Xavier Aliaga. Ramon ens explica que la nostra obra del mes de juny abasta diversos gèneres literaris. És una novel.la, un assaig, unes memòries, un reportatge periodístic? A vosaltres què vos sembla?

  Obres recomanades de Ramon Ramon:

  Els temps interromputs
  Ramon Ramon
  Edicions del Buc

  Llum a l’atzucac
  Ramon Ramon
  Edicions Bromera

  #13698
   Lluïsa 
  Participant

  Acabe de començar a llegir “Les quatre vides de l’oncle Antoine” i no sé quina opinió tindré quan acabe la lectura. Però de moment estic totalment d’acord amb els comentaris de Ramon Ramon, no sabria si definir el llibre com una novel·la, un assaig o un reportatge periodístic, més bé és una barreja de les tres.
  Els primers capítols semblen un reportatge documentat sobre la família de l’autor, la cerca del seu arbre genealògic posant l’accent en l’oncle Antoine un personatge absent i present alhora. També ens indica les fonts documentals (fotografies i testimonis orals fonamentalment). Però el suspens sobre aquest personatge absent i present alhora i la intriga sobre les vides viscudes floten en les pàgines. Dues vides ja estan desvetllades. Em falten dues més.

  #13773
   Full de Lectura 
  Gestor de comptes

  “Les quatre vides de l’oncle Antoine” és una novel·la? Al seu autor li agrada dir-li així i ens explica per què. Avançament de l’entrevista amb Aliaga, que podreu vore en els pròxims dies.

S'està mostrant 3 entrades - de la 1 a la 3 (d'un total de 3)

Heu d'iniciar sessió per repondre a aquest tema.

Iniciar sessió

o    

No recordes les teues dades?

Create Account