Llibres de guerres ignotes i d'altres ben conegudes

El tema conté 3 respostes, té 2 opinions, i s'ha actualitzat per última vegada el  Full de Lectura fa 3 anys, 4 mesos.

 • Autor
  Entrades
 • #13686
   Full de Lectura 
  Gestor de comptes

  En “Les quatre vides de l’oncle Antoine”, Xavier Aliaga ens parla d’un cos militar prou desconegut: la legió estrangera francesa, un cos d’elit de l’exèrcit francés format per estrangers. Per als amants dels llibres d’Història que vulguen ampliar informació i saber més de la guerra d’Indoxina, les campanyes colonials del nord d’Àfrica i la batalla de Dien Bien Phu, Aliaga ens suggereix la lectura de dos llibres.

  Españoles en la legión extranjera
  Joaquín Mañes Postigo
  Editorial Inédita

  Añoranzas hispanas de la legión extranjera
  Joaquín Mañes Postigo
  Magasé Ediciones

  Mañes és un expert en aquest cos d’elit i en els espanyols que lluitaren en ell. Si voleu ampliar informació, podeu entrar al seu blog:

  http://joaquinmanes.blogspot.es/

  Tot just fa un mes, Mañes presentava el seu últim llibre sobre la legió francesa i els espanyols que hi participaren. L’agència de notícies Europa Press recollia així la presentació:

  http://www.europapress.es/andalucia/huelva-00354/noticia-publicacion-belica-recoge-biografia-legionarios-espanoles-legion-extranjera-1831-hoy-dia-20180428102145.html

  #13702
   Full de Lectura 
  Gestor de comptes

  L’escriptor Alfons Cervera és un especialista en la memòria històrica. És possible que molts de vosaltres conegueu algunes de les seues novel.les. Si vos interessen, tot seguit i al peu del vídeo, teniu unes recomanacions al respecte. Però, a més, Cervera coneix bé l’obra de Xavier Aliaga i, especialment, “Les quatre vides de l’oncle Antoine”, una obra sobre la qual l’autor li va parlar quan estava en ple procés de creació. “La memòria és intempèrie” diu Cervera. Vos oferim el segon material audiovisual al voltant de la nostra novel.la del mes de juny.

  Obres recomanades d’Alfons Cervera:

  “Las voces fugitivas”
  Alfons Cervera
  Piel de Zapa

  “Otro mundo”
  Alfons Cervera
  Piel de Zapa

  “Esas vidas”
  Alfons Cervera
  Editorial Montesinos

  • Aquesta resposta s'ha modificat el fa 3 anys, 4 mesos per  Full de Lectura.
  • Aquesta resposta s'ha modificat el fa 3 anys, 4 mesos per  Full de Lectura.
  #13706
   Helena (@desvanida) 
  Participant

  Sobre la relació entre el llibre de Mañes i la novel·la d’Aliaga hi ha un fragment especialment colpidor. Quan Aliaga diu:

  “Et sents feliç perquè, en essència, passe el que passe amb el teu llibre, la memòria d’Antonio ja està recuperada”.

  Crec que eixe fragment recull la sensació que molts tenim quan sabem que una història humana per fi ha estat recollida en paper i perdurarà. En este context, és una afirmació que indica que encara que el llibre d’Aliaga no arribe a bon port en el de Mañes ja queda en paper la història d’Antonio.

  En eixe sentit, hi ha una novel·la recent que per a mi va suposar això mateix. La novel·la “No mataràs” de Víctor Labrado, va significar per a molta gent de la Safor un homenatge en paper i per a sempre de la història del pilotari i roder “Pepe el Carinyo” de Rafelcofer. Pose per ací l’enllaç https://www.bromera.com/fitxa-llibre-coleccions/items/no-mataras.html

  #13767
   Full de Lectura 
  Gestor de comptes

  Vos oferim un nou avançament de la conversa amb Xavier Aliaga, que podreu vore completa a final de setmana. “Les quatre vides de l’oncle Antoine” no s’ha de llegir en clau d’epopeia, segons Aliaga. Antonio és un home anònim amb una vida extraordinària i que s’ha convertit en un símbol per a moltes altres persones que viviren una situació semblant.

  • Aquesta resposta s'ha modificat el fa 3 anys, 4 mesos per  Full de Lectura.
S'està mostrant 4 entrades - de la 1 a la 4 (d'un total de 4)

Heu d'iniciar sessió per repondre a aquest tema.

Iniciar sessió

o    

No recordes les teues dades?

Create Account