"Faràs tot el que ha de fer una dona"

Este debate contiene 4 respuestas, tiene 3 mensajes y lo actualizó  Marieta hace 6 meses.

 • Autor
  Publicaciones
 • #14114
   Full de Lectura 
  Jefe de claves

  Les dones invisibles, pàgina 20

  «-D’ara endavant faràs tot el que ha de fer una dona per a convertir-se en una bona esposa. Imitaràs en tot ta mare i no eixiràs al carrer si no és amb ella.

  Aquella nit Indira va plorar. Va plorar perquè ja mai no tornaria a l’escola, va plorar perquè no entenia per què havia de casar-se, va plorar perquè l’home amb qui s’havia d’unir per sempre li semblava son pare, va plorar perquè tenia pors, moltes pors.»

  El masclisme atravesa de formes molt diferents les dones del món. En l’Índia els matrimonis acordats obliguen a xiquetes i dones a compartir la seua vida amb hòmens que inclús no coneixen. Què en penseu? Quins paral·lelismes podríem trobar en la societat occidental?

  #14117
   Marieta 
  Participante

  Un dels greus problemes que tenen les dones és no poder rebre una formació completa, no poder terminar la seua educació i obtenir algun tipus de control sobre la seua vida. Una posterior incorporació a un lloc de treball, les donaria una autonomia econòmica, però amb els matrimonis acordats es posa punt i final a la seua llibertat. Les seues vides están completament organitzades per uns altres. Elles son completament ignorades, sense poder decidir ni opinar.

  #14119
   Merxe 
  Participante

  Entre els anys 65 i 80 del passat segle, moltes dones del nostre país es van incorporar al món del treball fora de casa; estudiaven, es formavem i passaven a treballar mentre no es casaven o tenien descendència. No fa tant de temps d’això, no estava ben vist anar contracorrent i, en molts casos, el marit i la família obligaven a la dona a abandonar el lloc de treball.
  Avuí en dia, el problema és un altre, resulta prou complicat conciliar treball i cura de menors o majors a càrrec, i sol ser la dona qui es queda a casa per a poder atendre aquestes necessitats.

  #14122
   Full de Lectura 
  Jefe de claves

  Moltes gràcies a les dos per les vostres aportacions.

  Deixe aquí un parell d’articles que m’han semblat interessants sobre la Índia:

  https://www.elperiodico.com/es/opinion/20190105/revolucion-feminista-en-india-7229918

  https://elpais.com/elpais/2017/01/23/planeta_futuro/1485176148_906246.html

  #14131
   Marieta 
  Participante

  Les dones de tot el món són més qüestionades, patixen més els estereotips, han de demostrar més les seues capacitats, així com els seus mèrits i patir més dificultats que els hòmens. Ens autoexigim més i ens encarreguem tasques moltes vegades incompatibles. Henm d,assumir responsabilitats i pensaments de culpabilitat absurds.

Viendo 5 publicaciones - del 1 al 5 (de un total de 5)

Debes estar registrado para responder a este debate.

Inicia Sessió amb el teu usuari i contrasenya

o    

Ha oblidat les seues dades?

Create Account