Trencaclosques

El tema conté 1 resposta, té 2 opinions, i s'ha actualitzat per última vegada el  Pilar fa 2 anys, 1 mes.

 • Autor
  Entrades
 • #13925
   Full de Lectura 
  Gestor de comptes

  Com va la lectura? Aneu a bon ritme?

  Si és així, ja haureu descobert una de les aficions preferides d’Andrea i M: els trencaclosques. Sovint passen les vesprades intentant muntar-ne un de l’obra ‘Les filadores’ de Velázquez.

  Creieu que, així com aquests personatges cerquen les peces que els falten per completar el quadre, també cerquen les peces que manquen a la seua vida?

  O, en canvi, penseu que es tracta d’un reflex de l’arquitectura del mateix text, format per multitud de veus del qual és el lector qui ha de recompondre el quadre de la història de ‘La pronografia de les petites coses’?

  Us deixem unes paraules del personatge d’Andrea al respecte:

  “Hi provava a col·locar peces sense gaire fortuna i cada vegada que obria la boca semblava que estiguera a punt de preguntar si sabia on era Clea. Però no. Es limitava a algun comentari sobre com de difícil és entendre la lògica dels colors i formes que s’amaga darrere la recomposició d’un trencacolsques; sobretot en relació en com de senzill resultava destrossar-los. I, per la gravetat que imprimia a les paraules, em feia dubtar si parlava de Les Filadores o d’ell mateix.”

  #13933
   Pilar 
  Participant

  És un dels millors moments, fins ara, de la novel.la, crec. És en el moment que a tots els hi falta o els hi sobra una peça. A M. li falta Clea, Clea li falten les claus del pis d’Andrea i necessita a M., a Pablo li sobra M. explicant rondalles i llegendes a Andrea i li falta el sexe de Clea, una consecució que l’obsessiona tant que el torna irat, això i la seua gelosia vers M. i a Andrea li falta en Pablo que treballa de manera incansable i li sobra tant Clea com M. Hi ha fins i tot un moment que em recorda als personatges de la novel.la ‘Solitud’ de na Caterina Albert. l’Andrea com a Mila, cercant el seu lloc, l’amor… l’M. com el pastor conta rondalles la serp, el mite d’Aracne… i en Pablo fa d’Ànima com a persona primària, gelosa, irosa… @joanjogarcia

S'està mostrant 2 entrades - de la 1 a la 2 (d'un total de 2)

Heu d'iniciar sessió per repondre a aquest tema.

Iniciar sessió

o    

No recordes les teues dades?

Create Account