Material, documentació, articles…

El tema conté 8 respostes, té 3 opinions, i s'ha actualitzat per última vegada el  Full de Lectura fa 1 any, 5 mesos.

 • Autor
  Entrades
 • #14281
   Full de Lectura 
  Gestor de comptes

  Bona vesprada, com va la lectura?

  Us animem des de FULL a compartir en aquest fil tota classe de material, documentació, articles, entrevistes, cartells de presentació, programes de ràdio, etc, relacionats amb el llibre que estem llegint.

  Comence compartint aquesta interessant entrevista feta per Núria Cadenes per a VilaWeb.

  https://www.vilaweb.cat/noticies/entrevista-anna-moner-mirada-de-vidre/

  #14287
   Full de Lectura 
  Gestor de comptes

  https://www.youtube.com/watch?v=dSbK_jay4gQ
  «Com es poden clavar agulles a les ales d’una papallona sense danyar-les?». 🦋🦋

  Compartim les primeres línies del llibre #LaMiradaDeVidre llegides per l’autora Anna Moner.

  #llegimllegimllegim 📓📓📓
  #FULLdelectura

  #14292
   Luna de Mar 
  Participant

  Compartisc aquest article sobre l’autora: https://valenciaplaza.com/la-mirada-danna-moner

  “És ja un tòpic destacar la capacitat de Moner com a creadora d’atmosferes. Una asseveració certa perquè beu d’una veritat incontestable però que, com la majoria dels tòpics, acaba per ocupar massa espai i, en el cas concret de la vila-realenca, difumina excessivament les enormes aptituds narratives que posseïx, les trames probablement lleus però definitivament subjugadores sorgides de la seua imaginació, i que repten sinuoses per davall dels concrets espais i temps on situa les seues obres. Uns espais i uns temps, per cert, d’alguna manera hostils a la contemporaneïtat més estricta, fruit d’una opció personal i d’un aprenentatge literari que sens dubte va trobar més fascinació pels usos i maneres artístics del passat que per les de la modernitat en el seu pitjor sentit. Una preferència o un enyor, al remat, que es recrea sense ocultació en les màscares i formes finiseculars, que preferix, per posar només un exemple i una intuïció, l’atreviment i el decadentisme dels dibuixos d’Aubrey Beardsley a les obres en sèrie d’Andy Warhol.”

  #14296
   Full de Lectura 
  Gestor de comptes

  Molt interessant l’article! Mil gràcies per compartir!

  #14297
   Full de Lectura 
  Gestor de comptes

  Aprofite també i us deixe aquesta entrevista també en Valencia Plaza. També és mooooolt interessant!

  Anna Moner: “Llevat d’algun cas excepcional, ningú no pot viure d’escriure en la nostra llengua”
  https://valenciaplaza.com/anna-moner-llevat-dalgun-cas-excepcional-ningu-no-pot-viure-descriure-en-la-nostra-llengua

  #14307
   Full de Lectura 
  Gestor de comptes

  “La novel·la oscil·la entre dues estètiques: la de la bellesa i la de la lletjor. Moner no ens estalvia res: reflecteix a la perfecció l’escatologia, la sordidesa, la crueltat, el deliri i la maldat. No defuig mostrar de manera cruenta i hiperrealista la part més obscura de l’ésser humà, dels baixos fons de la ciutat, de les més primitives passions. Simultàniament, però, és capaç de construir (tal com ja ens té acostumats) una novel·la extraordinàriament atmosfèrica, preciosista, de llenguatge refinat, amb una gran proliferació de descripcions molt ben documentades, amb el ritme lent i cadenciós que sens dubte convé als fets que narra, amb la seva habitual complaença en els detalls, en la sensualitat, en les sinestèsies, en les aromes, els colors, l’art i la música, en tot allò que sovint no diem però que sabem que existeix.”

  Més en:

  https://alombradelcrim.blogspot.com/2019/05/la-mirada-de-vidre-danna-moner.html?spref=tw

  #14309
   Lluïsa 
  Participant

  Tot el material que aneu introduint en el foro és molt interessant i complementa molt bé la lectura de La mirada de vidre.
  Per cert i per si us interessa, Anna Moner estarà el 18 de juliol a les 20 hores a les Piscines Municipals de Borriol en una tertúlia sobre La mirada de vidre organitzada pel Club de Lectura de Borriol. Compartir amb ella opinions i informació, sembla un plan excel·lent per a una nit d’estiu.

  #14312
   Full de Lectura 
  Gestor de comptes

  Moltes gràcies Lluïsa!

  Lectors i lectores d’Anna Moner!! Apuntem en les agendes la data del 18 de juliol a Borriol!

  #14313
   Full de Lectura 
  Gestor de comptes

  “Tal i com explica l’escriptora, La mirada de vidre «aborda les pràctiques mèdiques i artístiques que, a finals del segle XIX i principis del XX, contribuïren a bastir la imatge de la dona que en bona mesura encara perdura en l’actualitat. La mirada clínica masculina es va dedicar a burxar les interioritats orgàniques femenines en un intent de desxifrar el que fins llavors era un text enigmàtic i impenetrable per al discurs científic. Alhora, la mirada artística s’encarregava de generar una imatge idealitzada, perfecta i inassolible, plena de misteri. Aquest procés complex i subtil al mateix temps s’observa a través dels ulls atònits i desconcertats d’un jove fotògraf».”

  https://www.levante-emv.com/cultura/panorama/2019/03/03/anna-moner-aparegut-ombra-negra/1843212.html

S'està mostrant 9 entrades - de la 1 a la 9 (d'un total de 9)

Heu d'iniciar sessió per repondre a aquest tema.

Iniciar sessió

o    

No recordes les teues dades?

Create Account