Pepa Guardiola i els seus lectors

El tema conté 3 respostes, té 3 opinions, i s'ha actualitzat per última vegada el  Pepa Guardiola fa 2 anys, 4 mesos.

 • Autor
  Entrades
 • #13598
   Full de Lectura 
  Gestor de comptes

  Com aneu amb la lectura de “La memòria de les ones”? Dimarts 22, l’escriptora Pepa Guardiola i dos dels lectors d’aquest club de lectura es trobaran al Monestir de Sant Miquel dels Reis de València, seu de la Biblioteca Valenciana. Serà una tertúlia gravada que posteriorment serà emesa per a tots els usuaris del club.
  En la trobada, la primera que celebrem des del naixement de Full de Lectura, els dos lectors que participaran podran preguntar a l’escriptora sobre la novel.la, interessar-se pel conjunt de la seua obra o comentar els aspectes que més els han agradat sobre l’obra que estem llegint aquest mes de maig.
  Abans de la tertúlia, l’escriptora Pepa Guardiola serà entrevistada per la periodista Salut Alcover al claustre del Monestir.
  Per cert, que aquells que tingueu interés a participar en les pròximes converses amb els autors dels mesos propers, ens ho podeu dir i estarem encantats de fer-vos partíceps. Aquest és un projecte que naix amb la intenció que autors i lectors troben un espai de conversa real i virtual.

  #13622
   Pepa Guardiola 
  Participant

  Vaig quedar encantada amb la trobada, l’entrevista, l’entrevistadora, l’equip de gravació, el lector i la lectora que van participar… I el lloc!

  #13635
   Lluïsa 
  Participant

  Ja he acabat de llegir la novel·la “La memòria de les ones”. La valoració és molt positiva.
  M´han agradat molt les descripcions dels paisatges. Una descripció aèria de Florència amb cúpules i teulades que reflecteixen l’essència d’aquesta ciutat. Descripcions puntuals d’Alacant i València des del record del llocs viscuts. I la descripció de la comarca de la Marina i, segons he llegit, de Xàbia (que l’autora no cita però que hi és present): els carrers estrets de la ciutat vella, els camins fins a la platja, les cases per dins, el Motgó com a ombra protectora, el far…Tot des de la doble perspectiva del passat recordat i del present.
  També ressaltaria la descripció dels personatges. Descripció física però especialment psicològica i també des de la perspectiva del record i dels sentiments.La protagonista és Laureana Martí, una dona madura que torna al seu poble per reconstruir-se vitalment. Poc a poc anem descobrint el seu passat i totes aquelles relacions conflictives i d’amistat que va deixar en sortir del poble. Els personatges femenins adquireixen un gran protagonisme: la tieta Leandra, l’ama Gregòria, la filla Joana, les amigues de joventut, la mare. A través d’elles ens anem adonant del pas del temps des de la infantesa fins a la maduresa.També hi estan presents les relacions amb els homes de la seua vida: el primer nuvi, Francesc, Giacomo, son pare, el sogre. El record d’aquests personatges i els vincles amb ells ajuden a determinar l’evolució psicològica de Laureana.
  I, per últim, destacar la trama de l’herència que tot i que des d’un principi sembla que serà favorable a Joana, fins la lectura del sobre lacrat no se sap ben bé si hi haurà sorpresa final.
  Respecte al vocabulari m’ha semblat ric i variat. He aprés algunes paraules com naia que a la Plana Alta no utilitzen.
  I l’estil s’escriptura és àgil i al estar dividit en capítuls es facilita la lectura. En definitiva és un llibre que m’ha agradat molt i que recomanaria llegir.
  L’edició també m’ha agradat. Lletra gran i enquadernació i maquetació cuidada. Sols per a futures edicions (que hi haurà) he trobat alguna falta d’ortografia (pàg. 75, línia 11: comença ha minvar en lloc de comença a minvar) (pàg. 202, línia penúltima: si sa mara estava penedia en lloc de penedida). Peccata minuta per a la grandiositat del llibre.

  #13657
   Pepa Guardiola 
  Participant

  Gràcies Lluïsa, per a mi és molt important l’opinió de lectors i lectores, no només perquè de vosaltres depèn que l’obra continue viva en recomanar-la si vos ha agradat, o acabe en les prestatgeries de l’oblit si no vos ha complagut; també és important perquè aprenc de les vostres aportacions, crítiques i comentaris. Escric per a vosaltres i el vostre criteri compta.
  Em sent molt satisfeta que t’haja agradat “La memòria de les ones”, i també el conte de “On ets mare”.
  Ah! I gràcies per assenyalar les errades, són les males herbes de les edicions, quan creus que ja les has pillades totes n’apareixen un grapadet més.
  Una forta abraçada.

S'està mostrant 4 entrades - de la 1 a la 4 (d'un total de 4)

Heu d'iniciar sessió per repondre a aquest tema.

Iniciar sessió

o    

No recordes les teues dades?

Create Account