Uns segons per al mestre Chirbes.

El tema conté 5 respostes, té 5 opinions, i s'ha actualitzat per última vegada el  Luna de Mar fa 2 anys, 11 mesos.

 • Autor
  Entrades
 • #14036
   Full de Lectura 
  Gestor de comptes

  Aquest fòrum no es pot començar sense detindre’ns uns segons a recordar a Rafael Chirbes. Segur que no és la primera volta que llegiu el seu nom i, molt probablement, tampoc siga la primera volta que llegiu les seues obres. Rafael Chirbes Magraner va nàixer a Tevernes de la Valldigna i va morir el 15 d’agost a Beniarbeig, però els escriptors no moren mai perquè les seues obres perduren per sempre.

  Chirbes es va dedicar a la crítica literària i a altres activitats periodístiques, com ara a fer ressenyes gastronòmiques i articles per a la revista Sobremesa, i als reportatges de viatges. La seua primera novel·la, Mimoun (1988), va resultar finalista del Premi Herralde, i La larga marcha (1996) va ser guardonada a Alemanya amb el Premi SWR-Bestenliste. Amb aquesta novel·la va iniciar una trilogia sobre la societat espanyola que abraça des de la postguerra fins a la Transició i es completa amb La caída de Madrid (2000) i Los viejos amigos(2003).

  Va guanyar en dues ocasions el Premi Nacional de la Crítica, els anys 2007 i 2013, per Crematorio (2006) i En la orilla (2012), respectivament.

  Heu llegit alguna de les seues obres? Què vos sembla aquest autor?

  #14037
   Merxe 
  Participant

  Vaig llegir Crematorio i va ser gran descobriment, magistral en la descripció de les personalitats psicològiques i les situacions emocionals dels personatges, que expliquen en gran part les seues reaccions i comportaments al llarg de la trama d’ascensió econòmica i social recolzada en la corrupció. Molt interessant Rafael Chirbes com a escriptor i descriptor de la societat valenciana de les últimes dècades. Amb La bona lletra espere tenir una visió més extensa de les temàtiques que reflecteix en la.seua narrativa des del seu estil novel.lístic tan intens. Un goig llegir a Chirbes, sense dubtes.

  #14044
   Luna de Mar 
  Participant

  Jo no havia llegit cap llibre de Chirbes i pense que aquest és un bon inici. De moment, m’està impactant molt la seua capacitat per a sintetitzar i donar-li força a cada frase.

  #14048
   Laura 
  Participant

  Per a mi també ha sigut la primera volta que he llegit un llibre de Rafael Chirbes. Està sorprenent-me molt el seu estil i també que siga capaç de donar-li veu a una dóna amb eixa facilitat. Pense que és un llibre molt dur i amb molta capacitat per a traspassar les pàgines i arribar al lector/a.

  #14049
   Carles 
  Participant

  Vaig llegir Crematorio després de la recomanació insistent d’un bon amic escriptor. Absolutament genial. Si algú pensa que ja s’ha dit tot sobre la corrupció, és que no coneix l’estil únic i inspirador de Chirbes. Tinc moltes ganes de llegir-me’n un altre!

  #14050
   Luna de Mar 
  Participant

  Queda pendent llegir Crematòrio, molta gent el recomana!

S'està mostrant 6 entrades - de la 1 a la 6 (d'un total de 6)

Heu d'iniciar sessió per repondre a aquest tema.

Iniciar sessió

o    

No recordes les teues dades?

Create Account