Druso Minor: l'Aquil·les d'aquesta història?

El tema conté 6 respostes, té 4 opinions, i s'ha actualitzat per última vegada el  Basalara fa 2 anys, 3 mesos.

 • Autor
  Entrades
 • #13821
   Full de Lectura 
  Gestor de comptes

  Si heu arribat al capítol IV haureu descobert el que sent Druso Minor abans de tornar a veure a Valeria: el guerrer germà estima a qui anava a ser la seua muller però, realment, estava obsessionat amb Agrícola, el seu millor amic.

  Després d’haver rebut el beneplàcit per poder reviure i tornar al món dels mortals, Druso visita a Valeria durant una sola nit però s’adona que no és el que més li plau.

  “Ante tal experiencia, aunque placentera, temió que aquella clase de amor no fuera la más acorde con su naturaleza”,

  dirà després de la trobada sexual amb Valeria.

  @pedraza defineix a Agrícola com al “amado enemigo” de Druso, donat que el va trair causant-li la mort al nostre heroi.

  “Si yo fui Aquiles para mis compañeros, él sin duda fue Patroclo. […] En suma, Agrícola era muy amado por mí, pero recibí la muerte de su mano fraterna”

  Coneixeu la història d’Aquil·les i Patroclo? Creieu que l’amor homosexual entre Agrícola i Druso afectarà Valeria d’alguna forma?

  #13825
   Basalara 
  Participant

  Ai, Aquiles… Jo és que a Druso el trobe molt «minor» en tota aquesta història. Que Valeria s’enamora d’ell per una fletxa d’Eros; podia haver sigut perfectament un altre i no canviaria res, sempre que fóra ixe nice guy de manual per a agradar-li a la mare i dur endavant el casament.

  En realitat, és un bleda: està ahí amb l’enroina d’Agricola i de sobte li diuen: «vols baixar al món dels vius per passar una nit amb la teua amada?» I com en l’Hades no té res millor a fer, s’apunta; que si li hagueren dit de baixar a fer-se un esmorzar al món dels vius, s’haguera apuntat també.

  Açò crec que ens porta a un altre tema: les dones són qui es mouen i ho mouen tot en aquesta novel·la. Però caldria obrir un altre fil per parlar-ne 😉

  #13826
   Full de Lectura 
  Gestor de comptes

  Totalment d’acord @carmen27! Les dones són el fil conductor d’aquesta història, com ho són també de les altres novel·les de l’anomenada ‘Trilogía de las Antiguas’ formada per les obres ‘Lobas de Tesalia’, ‘La perra de Alejandría’ i la que ens ocupa.
  Obrirem un fil per a parlar-ne del tema!👏💪😉

  #13831
   Luis Pérez Ochando 
  Participant

  Pues sí, Basalara, Druso es un bleda total y su retrato tiene muy mala leche, porque funciona más como objeto de deseo que como sujeto deseante 😉

  #13835
   Basalara 
  Participant

  Y tan objeto… lo sustituyen por un muñeco y hace su papel igual de bien 😛

  #13844
   Pedraza 
  Participant

  Esta es una novela de amor antirromántico. ¿Qué os extraña en la figura de Druso? ¿No creéis que las mujeres hemos sido “Drusas” en el imaginario global durante demasiado tiempo? A cada cerdo le llega su San Martín.

  #13848
   Basalara 
  Participant

  ¡Si! Es una novela de romanas 🙂 (no sé poner ningún gif que enfatice mi respuesta)

S'està mostrant 7 entrades - de la 1 a la 7 (d'un total de 7)

Heu d'iniciar sessió per repondre a aquest tema.

Iniciar sessió

o    

No recordes les teues dades?

Create Account