El club virtual de FULL de lectura s’endinsa durant el mes de novembre en L’esperit del temps de Martí Domínguez. Com tots els mesos, us convidem a compartir la lectura amb la resta de participants del club virtual, on també trobareu entrevistes i contingut addicional més enllà de la novel·la.

SINOPSI

El científic i escriptor Martí Domínguez ha escrit un retrat veraç i documentat del programa nazi per a l’eugenèsia i la “regermanització” i de la complicitat de la comunitat intel·lectual en aquesta política racial. L’autor es serveix de la personalitat d’un científic vienés per reconstruir la col·laboració i, fins i tot, l’estímul que el món científic i acadèmic alemany i austríac van donar a la política nazi.

Mitjançant unes falses memòries, el protagonista confessa la barbàrie de l’holocaust, amb la persecució i extermini de la població jueva; l’estratègia de seleccionar entre la població dels territoris conquerits els qui, pels trets ètnics, podien ser “regermanitzats” o bé “descarats”; així com l’impuls per a una explosió demogràfica ària afavorint les relacions entre alemanys “purs”.

Tots els professors, acadèmics, metges, militars i altres implicats en aquesta espiral són personatges reals, històrics, que van tenir un paper important en els fets que es relaten a L’esperit del temps.

Iniciar sessió

o    

No recordes les teues dades?

Create Account