“Les quatre vides de l’oncle Antoine” (Angle Editorial) de l’escriptor i periodista Xavier Aliaga és el llibre del mes de juny en Full de Lectura, el Club Virtual de Lectura de la Fundació pel Llibre i la Lectura. La novel·la conta la història de l’oncle de l’autor, Antonio Aliaga, que hagué de pegar a fugir a França en la postguerra i es va allistar en la Legió Estrangera francesa. Xavier Aliaga, que no va conéixer el seu oncle, reconstrueix la història familiar per evitar que caiga en l’oblit.

Xavier Aliaga va nàixer a Madrid però es va criar a Xàtiva. Escriptor i periodista, ha treballat en comunicació política i com a columnista i contertuli de ràdio i televisió. Actualment és responsable de cultura de la revista “El Temps”. Ha publicat, entre d’altres, Els neons de Sodoma (premi Andròmina), Vides desafinades (premi Joanot Martorell i premi de la crítica) i El meu nom no és Irina (Premi de la Crítica).

La lectura de l’obra d’Aliaga és la segona des que Full de Lectura va nàixer, ara fa un mes, a la Fira del Llibre de València. El primer llibre del club ha estat La memòria de les ones, de Pepa Guardiola, publicat per Balandra Edicions.

La conversa al voltant de l’obra de Pepa Guardiola es va celebrar el passat 22 de maig al monestir de Sant Miquel dels Reis de València, seu de la Biblioteca Valenciana. Guardiola va dir que es reconeix com a feminista però no li agrada que definisquen així la seua obra “per evitar que es cree un gènere apartat, com ha passat amb la literatura infantil i juvenil”. L’autora de Xàbia reconeix la influència de la ciutat en la seua construcció personal i literària i la importància dels contes infantils que li contava sa mare en la creació de la literatura de tradició oral que rau en la seua obra. “La família de ma mare contava i la família de mon pare cantava”, diu Guardiola. Tot seguit, Guardiola va mantindre un encontre amb dos dels seus lectors amb els quals va comentar dubtes i diversos aspectes de la novel·la.

Prèviament a la trobada amb Guardiola, que ha participat activament en el fòrum de Full de Lectura, els lectors han pogut escoltar entrevistes amb la historiadora del feminisme, Isabel Morant; amb la filòloga i membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Maribel Guardiola; i amb l’editora Àfrica Ramírez. Totes tres han abordat la novel·la de Pepa Guardiola des de distints punts de vista per tal que els lectors pogueren reflexionar sobre la llengua, el tema o les característiques literàries de l’autora de Xàbia.

Full de Lectura és el club virtual de lectura de la Fundació del Llibre i la Lectura. Es pot accedir al club i registrar-se a través del web www.fulldelectura.com. A més, el club disposa de Twitter, Facebook i canal de Youtube.

Cada mes, els socis del Club llegeixen una obra distinta, que poden comentar a través del fòrum. Al llarg del mes es van generant materials audiovisuals per tal que els lectors puguen completar els seus coneixements sobre l’autor o l’obra. El Club abordarà tots els gèneres literaris i pretén el foment de l’hàbit de la lectura i del sector del llibre valencià (llibres, autors, editorials, llibreries i lectors)

· Entrevista i tertúlia amb Pepa Guardiola

Iniciar sessió

o    

No recordes les teues dades?

Create Account