Hàbits de lectura

Hàbits de lectura

Una conversa sobre l’acostament familiar a la lectura

Encarna Cuenca: “Precisament en l’adolescència, el paper de les amistats, pel que fa a la recomanació de llibres, és molt important; és l’aprenentatge entre iguals”
Llegir més

Què llegim les dones?

L’estudi de FULL determina que els homes (96,3 %) lligen principalment diaris, webs, blogs, fòrums i còmics i les dones (96,2 %) llegim més llibres i revistes.
Llegir més

Llegir, o no llegir: «That is the question»

Particularment interessants són les dades relatives a la lectura en valencià. També en aquest vessant detectem xifres ambivalents que, segons com es vulguen interpretar, inviten a la il·lusió o al pessimisme.
Llegir més

Què llegim les dones valencianes?

La variable de gènere en l’enquesta del baròmetre és significativa? Mirarem d’extraure els resultats per poder reflexionar sobre ells.
Llegir més

Hàbits lectors infantils i juvenils

La dada sens dubte més destacable és que el 88.8% dels menors entre 10 i 13 anys lligen habitualment llibres en el seu temps lliure, per oci o mer plaer
Llegir més

Les pràctiques lectores a la Comunitat Valenciana

Hi ha moltes dades rellevants per a comprendre no només l’estat actual de les pràctiques lectores, sinó també de les tendències de fons i de les novetats que s’hi albiren.
Llegir més

Lectura i territori: tendències lectores en valencià i propostes d’actuació

La probabilitat de trobar un lector o lectora habitual en valencià és més gran entre joves menors de 35 anys, amb estudis universitaris i entre els residents de les zones d’Alcoi-Gandia i la de Castelló
Llegir més